Pengembaraan Hidup


Bukan Usaha Kita Sia-sia Tapi Kejayaan Lewat Tiba.. Wahai Manusia Bertahanlah

CIKGU ADILA

My photo
InsyaAllah perjalanan hidup masih lagi panjang dan pelbagai rintangan masih perlu diteruskan..ayuh semua mulakan hari dengan senyuman dan sebarkan aura positif kepada semua..

Monday, May 5, 2014

in house traning - sistem pengurusan sekolah (SPS)

Tempat : Makmal komputer SKFBS

Waktu : 8.00 am - 11 am

Tarikah : 26 April 2014

Ini minggu lepas punya cerita baru nak upload. Alhamdulillah selesai sudah hutang kerja yang tertunggak bagi mengemaskini data rakan-rakan guru..dek banyak sangat sistem nak kena isi, cikgu-cikgu pun naik pening dibuatnya..

saya bukanlan guru data yang sepatutnya mengendalikan sistem ini. Tapi kebetulan semasa kursus tahun lepas saya yang kena menghadiri kursus ekoran guru data terlibat dengan kursus lain, maka secara automatik saya yang kena pergi dan pegang sistem ni...huhuhu tapi tak pe buat je kerja yang dah d berikan...

sebenarnya SPS merupakan sistem yang baru diperkenalkan di sekolah-sekolah...objektif utama sistem ini adalah menjadi sistem induk kepada sistem-sistem yang lain seperti SSM, APDM, SSDM, SAPS dan pelbagai lagi sistem yang ada..dan ini masih lagi berada diperingkat awal dan permulaan dan saya sendiri masih kabur akan pelaksanaanya...tapi saya akan mencuba sebaiknya untuk menyampaikan input kepada rakan guru yang lain agar tiada keciciran maklumat..

terima kasih kepada rakan guru yang begitu tekun mendengar dan memberikan perhatian kepada LDP pada kali ini...


gaya guru-guru SKFBS bertungkus-lumus menyiapkan sistem


guru besar n GPK HEM pun tidak terlepas dalam kursus LPD :)

No comments:

Post a Comment